Cloud Services

Het creëren van een ICT-oplossing op basis van wat u wenst.

Er zijn talloze ICT-oplossingen. Er zijn drie fundamentele service modellen van Cloud Computing, dat zijn IaaS, PaaS en SaaS.

IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’. Dat komt neer op diensten verlenen die gebaseerd zijn op infrastructuren. Een infrastructuur is de totale verzameling aan automatiseringsmiddelen en de onderlinge samenhang die deze middelen hebben. Dit kan hardware zijn maar ook software. Alles dat als doel heeft om informatie en gegevens over te dragen. De menselijke factor valt dus ook onder een infrastructuur. Voordelen van deze service:
- Schaalbaarheid, als u een uitbreiding of verkleining nodig heeft is dat (zeer snel) mogelijk. Geen over- en ondercapaciteit.
- Geen investering in hardware, de investering in hardware ligt bij Cloudiction.
- Locatie onafhankelijkheid, u kunt vanaf elke locaties verbinding maken naar de Cloud.
- Fysieke beveiliging van datacenter locaties, onze datacenters zijn extreem beveiligd. Niemand kan ongezien/ongeregistreerd het datacenter betreden. Daarnaast is het datacenter beveiligd tegen brand.
- geen ‘single point of failure’, als een onderdeel van het systeem stopt met werken krijgen wij dit via geavanceerde systemen te weten. U merkt niets van het probleem omdat dit wordt opgevangen door spare-onderdelen/systemen die direct (automatisch) worden ingezet.

cloud services

Een server op uw locatie behoort met deze dienst tot het verleden. U maakt gebruik van een elders ondergebrachte server in een optimaal beveiligde ruimte in een data center. Voorzien van geïntegreerde back-up en restore faciliteiten bovenop een internet knooppunt. Daarmee bent u gegarandeerd van een betrouwbaar en supersnel internetverkeer met uw klanten.

De kenmerken en de voordelen van Cloud Services op een rij:

 

Kenmerken Voordelen
Geen eigen server nodig Kostenbesparend
Ruimtebesparend
Geen beheer centrale omgeving Kostenbesparend
Vaste maandelijkse kosten Geen verrassingen. Goed budgetteerbaar
Dagelijkse back-up en controle Bij eventuele problemen snel restore van data
In een Internet knooppunt Optimale Internet snelheid
99,9% uptime Maximaal een dag per jaar verstoring

 


PaaS staat voor ’Platform as a Service’. Een vorm van Cloud Computing die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om applicaties en services, over het internet, te ontwikkelen in een platform en omgeving. De PaaS dienstverlening staat in een Cloud gehost dat benaderd kan worden via een internet browser. Het is bij PaaS ook mogelijk dat u aangeeft wat van belang is en dat vooraf geconfigureerd wordt of zelfs al standaard is. De applicaties worden voor u door ons beheerd en daarnaast ondersteunen wij ook.

Voordelen van deze service:
- Geen investering in een fysieke infrastructuur, u neemt de infrastructuur als dienstverlening van ons af. U hoeft dus niet zelf hardware te kopen en u hoeft geen werknemers te hebben met kennis van zaken.
- Voor ontwikkeling geen kennis nodig
, iedereen kan applicaties veranderen in de internet browser met een druk op de knop.
- Flexibiliteit
, u bepaalt wat u geïnstalleerd wilt hebben op het platform. Het platform wordt helemaal voor u op maat gemaakt.
- Veiligheid
, alle bestanden worden door ons zeker gesteld. De data wordt veiliggesteld door het systeem die overigens ook een back-up maakt die wij voor u kunnen terugzetten.
- Samenwerking
, u kunt door het werken op een webbrowser fantastisch samenwerken. Ontwikkelaars kunnen verspreid aan dezelfde projecten werken. Een internet verbinding is het enige vereisten.

SaaS staat voor ‘Software as a Service’. Als u SaaS afneemt kunt software benaderen via het internet. Wij, Cloudiction, hosten de service voor u. Dat betekent dat u gebruik kan maken van vele functies zoals Google, Twitter, Facebook met een apparaat die verbonden is met internet. Er kan bijvoorbeeld ook gebruik worden gemaakt van mail, plannen, boekhouden. Alles wordt opgeslagen op de Cloud, zoals word-bestanden.

Voordelen van deze service:
- Geen initiële setupkosten, de applicaties zijn klaar voor gebruik wanneer de gebruiker het nodig heeft.
- Betalen voor wat je gebruikt, als er een maand gebruik wordt gemaakt van de software, wordt er een maand gefactureerd.
- Geen extra hardware kosten, de kracht van de cloud-server wordt gebruikt om de applicatie te draaien.
- De service is snel uit te breiden en updates worden automatisch uitgevoerd
- Bereikbaar vanaf iedere locatie, u hoeft alleen een apparaat hebben aangesloten met de netwerkverbinding. Zelfs met een tablet is het mogelijk om met bijvoorbeeld office te werken omdat SaaS bereikbaar is vanaf het internet.

Er zijn nog veel meer voordelen te noemen van de service. Zoals dat de service snel uit te breiden is en updates automatisch kunnen worden uitgevoerd