BLOG

advies en training cloud 4 minuten

De meest gestelde vragen over ict-uitbesteden

W

anneer we aan onze klanten vragen wat de voornaamste reden is van de samenwerking, dan luidt het antwoord veelal; geen omkijken meer naar de ict-omgeving en uiteraard de besparing op de ict-kosten.

Dit is wat elke organisatie wil en is direct de reden waarom het uitbesteden van de ict de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. Maar is het ook echt goedkoper en is het voor iedere organisatie weggelegd? We geven u antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

Waarom zouden we de ict-diensten uitbesteden?

Wij merken nog steeds dat organisatie het liefst zo veel mogelijk zelf in de hand houden. Maar toegegeven, de notaris komt erg goed van pas bij het opzetten van een B.V. en een goede accountant is bijna onmisbaar. Dit geldt ook voor uw ict-omgeving, wanneer u dit bij de juiste partij uitbesteed, creëert u rust en zal u er geen omkijken meer naar hebben.

Ook zien wij dat het voor veel organisaties steeds lastiger is geworden om goed ict-personeel te vinden. Het gevolg is dat de technisch ontwikkeling van de organisatie stil komt te staan.

 
 

Wat kan ik uitbesteden?

Eigenlijk kunt u alle taken uitbesteden waar niet per se de ervaring en inbreng van de organisatie bij benodigd is. De uitbestede werkzaamheden zijn vrijwel altijd de ondersteunende activiteiten of nevenactiviteiten.

Binnen de ict kan u ofwel de volledige ict-omgeving uitbesteden of een aantal onderdelen op maat. In beide situaties kan u nieuwe ict-partner meedenken over de (her)inzet van u huidige ict-personeel. Zelf nemen wij deze personen in de meeste gevallen over.

 
 
 
 
digitale werkplek

Betekent het uitbesteden van mijn ict-omgeving dat ik de controle verlies?

Nee, helemaal niet! Ons advies is simpel, ga een samenwerking aan met een partij die goed bij jou aansluit en die u toegang biedt om de statussen van uw tickets en projecten te bewaken, zodat u nooit de controle over uw gegevens verliest.

Maar eerlijke en open communicatie is en blijft de sleutel. Zorg dat u elkaar regelmatig spreekt, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Is uitbesteden kostenbesparend?

In bijna alle gevallen is het antwoord ‘ja’. Wanneer u de ict volledig uitbesteed, bespaart u niet alleen op de personeelskosten maar hoeft u ook niet meer te investeren in eigen servers en software. Ook hoeft u geen zware computers meer aan te schaffen, omdat alle processen in de Cloud draaien. Daarnaast zijn de ict-kosten helder in beeld en flexibel, omdat de kosten meebewegen met het daadwerkelijke gebruik.

Of u ict-afdeling nu overbelast is of niet volledig bezet, met het uitbesteden ervan kunt u efficiënter bezuinigen.

Hoe snel kan ik mijn ict uitbesteden?

Wanneer uw organisatie het ict-beheer nog zelf in handen heeft, kan dit al binnen een week. Bij een overstap van een andere ict-dienstverlener, wordt dit doorgaand de laatste maand van het contract ingeregeld.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.