BLOG

De digitale werkplek: Hoe ziet het eruit in de praktijk?

D

e snelle technologische veranderingen en digitale transformatie zorgt er voor dat ook de werkplek verandert. Iedereen heeft dit in de gaten, maar hoe ziet de werkplek er dan uit?

Organisatie gericht op flexibiliteit en werknemers

Het grootste uitdaging voor een organisatie is complexiteit. Beveiliging en productiviteit wordt daardoor geraakt. Je wilt dat uitdagingen binnen je IT simpel opgelost worden. Een echte digitale werkplek is simpel, flexibel en gericht op de werknemers. Medewerkers die bedrijfsinformatie overal kunnen raadplegen is een onderdeel van de flexibiliteit. Daarnaast is het samenwerken in teams, veiligheid tijdens het werk en het kunnen geven van een creatieve bijdragen ook onderdeel van flexibiliteit en de focus op werknemers. Een echte moderne werkplek.

Geen vaste werkplekken

Kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek dan een plek om te werken. Met de komst van de cloud is daar een verschuiving te zien. Als je thuis wilt werken, dan kan dat omdat de bedrijfsgegevens overal in te zien zijn. Daarnaast wordt het contact hebben met collega’s makkelijker door bijvoorbeeld Skype for Business. Ook geeft de Cloud ook de mogelijkheid dat ieder bevoegd persoon altijd de meest recente informatie heeft. Meerdere versies kunnen dan niet in de omloop zijn. In praktijk werkt een cloud ideaal en kan het niet ontbreken in jouw organisatie.

digitale werkplek

Meerdere rollen met een digitale werkplek

Soms komt het voor dat er gebruik gemaakt wordt van meerdere omgevingen op hetzelfde moment. De andere omgevingen kunnen van een opdrachtgever zijn, in dit geval is het prettig dat je begrijpt hoe het werkt. Als je niet met een cloud werkt, dan zal dit niet professioneel overkomen. Het aanhaken op een andere omgeving met dezelfde principes zorgt ook voor een hogere productiviteit.

Algemene ervaring met de digitale werkplek

Onze klanten geven aan dat de digitale werkplek echt een verandering heeft opgeleverd. Een grote bouworganisatie, als voorbeeld, heeft door de digitale werkplek een hogere efficiëntie kunnen behalen. Eerder werd pen en papier gebruikt, maar het komt voor dat dit niet wordt gedigitaliseerd en dan raakt het snel kwijt. Nu hebben ze een iPad, telefoon of laptop en kunnen direct aantekeningen maken in de cloud via de digitale werkplek. De voormannen zijn voorzien van een 4G-router en kunnen altijd werken. Verloren of onleesbare documenten zijn verleden tijd.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.