BLOG

Grip houden op uw IT-budget

Veel organisaties gebruiken sinds begin van de pandemie (2020) flexibele werkplekken, deze ontwikkelingen waren voor veel MKB’ers van grote invloed. Werknemers die thuis moeten werken, bedrijfsprocessen die verandert moeten worden, maar ook het anders indelen van uw IT-budget is erg belangrijk. De kosten lopen op korte termijn snel op, denk aan de nodige dure hardware en software applicaties, maar ook een tekort aan goede IT’ers verhogen indirect uw IT-budget. Dit maakt het voor MKB-organisaties een uitdaging om het IT-budget efficiënt in te delen waardoor kosten snel oplopen.

Door de snelle aanpassingen die MKB-organisaties hebben doorstaan en de haast die erachter zit vanuit de markt is de kans op mankementen aanzienlijk. Bij een erbarmelijke indeling van een IT-budget bestaat de kans dat uw organisatie onnodige kosten maakt en het overzicht kwijt raakt. Hier moet u als organisatie voor waken. Naar verwachting zullen veel organisaties deze nieuwe trend, thuiswerken, ook na de pandemie voortzetten en dit is van invloed op uw financiële plaatje. Een goed moment om kritisch te kijken naar uw IT-budget en deze efficiënter in te delen.

Risico’s en gevaren

Door de snel ontwikkelde markt heeft u als MKB-organisatie gespecialiseerd personeel nodig die alle trends en ontwikkelingen bijhouden, dit vraagt continue scholingskosten en uiteraard hoge loonkosten voor uw organisatie. Daarnaast zijn de gevolgen van een datalek of cyberaanval cruciaal voor organisaties, 42% van deze aanvallen zijn bij MKB-bedrijven. Hierdoor loopt uw IT-budget op en zal dit continu meer investeringen vragen in de toekomst.

Een gemakkelijke oplossing om grip te houden uw IT-budget en kosten te besparen is het uitbesteden van ICT. Denk aan een nieuwe samenwerking met een IT-leverancier. U moet bezuinigen op onverwachte kosten, omdat deze zijn aanzienlijk van invloed zijn op uw IT-budget. Besparen wordt makkelijker dan u denkt!

50% van de organisaties en bedrijven overschrijden namelijk hun jaarlijks IT-budget vanwege onderhoud en aanpassingen op gebied van software. Ook de kosten van het ERP-systeem aanpassen zijn gemiddeld 40% van de initiële aanschafkosten en kunnen wellicht beter besteedt worden.

digitale werkplek

Oplossingen voor een efficiënt IT-budget

Zoals hiernaast beschreven is het besparen op onverwachte kosten gemakkelijker dan u denkt. Het uitbesteden van IT neemt al een groot deel van deze kosten weg. Daarnaast vormen loonkosten vaak een groot deel van een IT-budget en is een efficiënte samenwerking van belang. Wij horen nog vaak dat de IT-afdeling met overige afdelingen niet efficiënt samenwerken, wat de kosten verhoogt. Met een IT-leverancier als samenwerkingspartner, kunt u digitale risico’s verminderen en is het mogelijk uw IT-budget efficiënter in delen. Geen inefficiënties op de werkvloer, hoge loon- en scholingskosten, maar toch de IT-professionals ter beschikking die uw organisatie nodig heeft.

Daarnaast is het outsourcen van IT in verschillende varianten mogelijk, gepaard met uw wensen en ons aanbod is het mogelijk een goede oplossing te vinden voor uw bedrijf en IT-budget. Directe besparingen op uw indirecte kosten en het efficiënt indelen van uw budget zijn hiervan gevolgen. Een balans tussen prijs en kwaliteit is wenselijk.

Tips voor uw IT-budget

Bij een efficiënte IT-infrastructuur kunt u de nieuwe thuiswerk trend voort te zetten na de pandemie en wordt het besparen op in-office kosten gemakkelijker. Denk aan het verminderen van kantoorwerkplekken en alle bijbehorende overige kosten. Ook overstappen naar de cloud, indien u dat nog niet heeft gedaan, maakt het efficiënt indelen van uw IT-budget mogelijk.

Het indelen van uw IT-budget kan waarschijnlijk ook efficiënter, hierbij zijn sommige besparingen gemakkelijker door te voeren dan andere. Een samenwerking met een IT-leverancier is hierbij het meest efficiënt voor uw organisatie.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.