Security en compliance
Door digitale transformaties en snelle technologische ontwikkelingen hebben organisaties vaak een grote hoeveelheid gevoelige data. Bovendien is zelfs data die naar eigen mening geen belang heeft voor hackers waardevol. Door verschillende puzzelstukjes van data samen te nemen kan cybercriminaliteit gemakkelijk worden gepleegd. Ook schaduw omgevingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot een datalek. Het gevaar is daar groter aangezien je niet bekend bent met welke omgevingen dat zijn en zie je een datalek te laat.
Met de komst van AVG/GDPR zijn er strengere regels als het gaat om het veilig bewaren van informatie. Als je dit niet do, dan is er een kans op een hoge boete. Maar het compliant aan AVG/GDPR zijn is niet gezegd dat je cyber-security daadwerkelijk goed is. Er zijn verschillende mogelijkheden om schade aan te richten. Een test in je organisatie kan het volgende zijn: Leg eens op verschillende werkplekken een USB-stick neer. Hoeveel collega’s pluggen deze USB-stick in hun device? Het wordt in jouw organisatie nog uitdagender wanneer je bijvoorbeeld een BYOD, CYOD of COPE regeling getroffen hebt. Hoe hou je de controle?


CYBERAANVAL IN PRAKTIJK.
Een datalek is voornamelijk reputatieschade, maar er zijn ook nog andere vormen waar cyber-security van belang is. Een ransomware-aanval is instaat om een totaal bedrijf plat te leggen. Een voorbeeld is BNP Paribas waar 300.000 computers voor weken gegijzeld zijn. Een medewerker uit Oekraïne had naar zijn of haar idee een factuur van een leverancier geopend. Dit bleek de ransomware ‘NotPetya’ te bevatten met miljoenen euro’s schade tot gevolg. Er zijn meer bedrijven waar het heeft plaatsgevonden zoals bij Maersk, APM, TNT en Cadbury.
Het hebben van een virusscanner is bij grootschalige aanvallen niet voldoende. Hackers of cybercriminelen worden steeds slimmer en technieken steeds geavanceerder. Het missen van een laatste update kan ook een belangrijke reden zijn. Software die wij inzetten is in staat om automatisch te updaten bijvoorbeeld Windows, Office en third party software en bevat award-winning techniek om te beschermen tegen virussen.
SECURITY & RECOVERY.
We durven trouwens een weddenschap aan te gaan als het gaat om cyber-security. Wij durven te wedden dat het wachtwoord van één van de mailadressen binnen je organisatie of privé op het internet staat. Er zijn namelijk bijna 8 miljard mailadressen gehackt. Het wachtwoord kan je gewoon op internet vinden. Je kan het hier controleren https://haveibeenpwned.com/.
Mocht je “gepowned” zijn maar het niet geloven? We kunnen het aantonen. Als geen enkel mailadres voorkomt in deze database, dan assessen we als tegenprestatie je totale cyber-security, kosteloos! Overigens doen we het ook graag kosteloos als je wél voorkomt in de database.

Get Social