Hybrid cloud.

De hybrid cloud combineert de voordelen van de public en private cloud in een infrastructuur die ervoor zorgt dat uw applicaties en workloads op de best mogelijke manier functioneren. Bent u benieuwd of de hybrid cloud ook de perfecte oplossing voor uw bedrijf is? Lees dan verder.

Hybrid cloud: het beste van twee opslagwerelden

Welke mix van public en private cloud het best geschikt is voor uw organisatie hangt van uw werkzaamheden en eisen af. Daarom begeleidt Cloudiction u graag om ervoor te zorgen dat we een hybrid cloud kunnen leveren die perfect bij uw bedrijf past. De voordelen van dit type cloud-platform bestaan onder andere uit:

  • De perfecte mix tussen public en private cloud die ervoor zorgt dat de voordelen van beide vormen van opslag optimaal benut worden;
  • Een public cloud gedeelte met flexibiliteit in opslagruimte, zodat ook pieken in de opslag van gegevens opgevangen kunnen worden;
  • Een private cloud gedeelte waarin u kunt werken en gevoelige informatie op kunt slaan. Deze cloud wordt niet buiten het bedrijf gedeeld en is daarmee geschikt voor de opslag van privacygevoelige informatie;
  • Lagere kosten doordat duurdere vormen van opslag alleen worden ingezet voor informatie die dit ook echt nodig heeft.
wifi beheer overal werken buiten laptop
wifi beheer overal werken buiten laptop

Gemakkelijk overstappen naar de cloud

Als u nu uw gegevens en applicaties on-premise gebruikt, klinkt de stap naar hybrid cloud misschien wat vergezocht, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is namelijk ook mogelijk om in fases over te schakelen naar deze vorm van opslagruimte in een tempo dat perfect bij uw bedrijf past. Wij helpen u hier graag bij; op onze hybrid cloud kunt u vertrouwen. Cloudiction uit Baarn is ISAE3402 type II gecertificeerd, dus de kwaliteit van onze diensten is geverifieerd. Daarnaast zit u bij ons niet vast aan een contract en kunt u er maandelijks voor kiezen om meer of minder resources af te nemen. Dan groeien de resources die u bij ons afneemt altijd met uw bedrijf mee. Wilt u werken in de cloud en bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met onze eigen servicedesk, dan krijgt u altijd een van onze medewerkers aan de lijn. U bereikt ons via 036 750 7000. Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen naar info@cloudiction.nl.

wifi-netwerk-loods-haven

De mogelijkheden:

De public cloud zult u altijd extern afnemen, maar voor de private cloud heeft u een keuze.

U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van uw eigen locatie. Maar u kunt ook gebruik maken van ons datacenter. Ook komt het voor dat we uw eigen hardware plaatsen in onze rackspace. Dit raden we aan als u hardware recent is aangeschaft. Overigens kunt u ook private cloud bij ons afnemen waarbij de infrastructuur volledig door ons wordt verzorgd. Want bij ons staat ontzorging van ict op plaats één.

De kosten van een private cloud zijn over het algemeen hoger dan dat van een public cloud. Dat is ook logisch, want de hardware wordt niet gedeeld met andere organisaties. Alleen een public cloud kan worden beschouwd als minder veilig. Daarnaast heeft u ook minder invloed op keuzes in bijvoorbeeld de architectuur en infrastructuur.

Een hybrid cloud is het beste van de twee werelden. Zoals de kostenbesparing van een public cloud. Maar ook voor gevoelige data de veiligheid van een private cloud. Daarbij hoort ook het gemakkelijk opschalen, wat bij een private cloud ook uitdagender is.

Het hebben van één fysieke plek waar uw private cloud zich bevindt is risicovol. U kunt het risico spreiden met de Cloudiction cloud uitwijk mogelijkheid. Hierbij zorgen we dat uw omgeving kan overschakelen naar een van onze andere datacenters. Daarmee is de continuïteit van uw bedrijf gegarandeerd.

Maak vrijblijvend een afspraak

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.

Neem contact op