IaaS vs SaaS

Maatwerk IT voor ieder bedrijf
Implementeren en beheren van ICT-oplossingen
Eigen gecertificeerde datacenters

De afweging IaaS vs SaaS vs PaaS kan een lastige keuze zijn. Zeker als u geen idee heeft wat deze verschillende vormen van cloud-platform inhouden. Iedere vorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en er kan er maar één het best op uw bedrijf aansluiten. Om u te helpen bij uw keuze geven we u een overzicht van IaaS vs PaaS vs SaaS, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Een eigen server in de cloud kopen.

De keuze IaaS vs SaaS vs PaaS is eigenlijk een afweging van hoeveel IT-beheer u wilt uitbesteden. Bij Infrastructure as a Service (IaaS) is dat het minst en bij Software as a Service (SaaS) wordt alles voor u geregeld. Platform as a Service (PaaS) zit daar dan weer precies tussenin. Natuurlijk zijn er meer onderlinge verschillen. Bij IaaS huurt u als het ware een online omgeving die u zelf onderhoudt en een invulling aan geeft. Het grote voordeel hierbij is dat u niet zelf de hardware voor uw bedrijf hoeft aan te schaffen. U sluit bij IaaS als het ware een abonnement af waarbij u alleen betaalt voor  een stukje virtualisatie, de servers, opslag en networking. U organiseert zelf het besturingsysteem, de middleware, de runtime, de data en de applicaties. Dit soort cloud-platform is daardoor het meest flexibel en kan heel voordelig uitpakken voor uw bedrijf.

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
wifi beheer overal werken buiten laptop

Kies zelf hoeveel van uw IT-beheer u uit handen geeft

Van de afweging IaaS vs PaaS vs SaaS is de eerstgenoemde de vorm die het meest op on-premise opslag lijkt. Bij PaaS geeft u al net iets meer uit handen. Bij dit soort cloud-platform krijgt u een platform dat door ons wordt bijgewerkt. De applicatie is in uw eigen beheer. Als u kiest voor SaaS besteedt u nog meer uit. Bij deze vorm hoeft u alleen met de applicatie te werken, al het andere wordt voor u geregeld. Welke vorm u uiteindelijk ook kiest, over de overstap hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze gebeurt namelijk in fases en loopt met onze hulp vlekkeloos.

Neem contact op voor hulp bij het maken van uw keuze

Net zoals er bij de keuze tussen public en private cloud een mogelijkheid tot een hybride versie is, hoeft u geen harde keuze tussen SaaS vs PaaS vs IaaS te maken. Deze cloud-platforms kunnen namelijk ook met elkaar gecombineerd worden. Ze kunnen zelfs worden aangevuld met on-premise IT. Heeft u hulp nodig bij het maken van de keuze tussen SaaS vs PaaS vs IaaS, dan helpen wij u graag. Bij Cloudiction uit Baarn belt u naar onze eigen servicedesk, dus krijgt u altijd een medewerker van ons aan de lijn. U bereikt ons 24/7 via 036 750 7000, maar u kunt ook altijd een e-mail sturen naar info@cloudiction.nl. Wij voorzien u graag van de informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken tussen IaaS vs SaaS vs PaaS en bieden u een cloudoplossing op maat.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.

Neem contact op