On-premise vs cloud

Maatwerk IT voor ieder bedrijf
Implementeren en beheren van ICT-oplossingen
Eigen gecertificeerde datacenters

De keuze van on-premise vs. cloud server is vaak moeilijk te maken. Kiest u voor uw eigen lokale server of gaat u toch liever over op een cloudoplossing? Waar de eerste keuze de vertrouwde optie is, heeft de laatste volgens velen de toekomst. Maar wat is nu de juiste keuze voor uw organisatie? De specialisten van Cloudiction in Baarn, nabij Hilversum, helpen u graag bij het maken van uw keuze tussen on-premise vs. cloud. Wij leggen u graag het verschil tussen de twee opslagvormen uit, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

De voor- en nadelen van on-premise vs. cloud

In de overweging van on-premise vs. cloud is een van de belangrijkste verschillen de transparantie in kosten. Bij een on-premise server kunt u nog wel eens voor verrassingen komen te staan wanneer er storingen optreden of er meer kracht nodig is. De kosten van een server in de cloud zijn daarentegen veel transparanter. Bij ons bedrijf ontvangt u namelijk maandelijks een heldere factuur en betaalt u alleen voor de opslag die u daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast is het werken in de cloud vaak voordeliger dan het gebruik van een on-premise server, omdat u een server deelt, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de hardware. Bovendien betaalt u voor de cloud server een vast bedrag per maand in plaats van eenmalig een grote investering te doen.

wifi beheer overal werken buiten laptop

Flexibelere opslag en hogere veiligheid

Er zijn nog meer verschillen in de afweging van on-premise vs. cloud server. Zo biedt de cloud meer flexibiliteit wanneer u onder andere opslagcapaciteit wilt op- of afschalen. Hierdoor hoeft u niet vooraf te berekenen hoeveel capaciteit u nodig heeft, maar groeit de opslagruimte met de behoeften van uw bedrijf mee. Daarnaast kunt u een on-premise server vaak alleen vanuit uw bedrijfspand bereiken. Een server in de cloud is vanaf elk gewenst apparaat vanuit iedere locatie met een internetverbinding te bereiken, waardoor u een online werkplek heeft. Verder is ook de veiligheid van een cloud server beter dan die van een on-premise opslag. De server op locatie voelt misschien veiliger, omdat dit een vertrouwde optie is. Echter is dit vaak alleen schijnveiligheid. Onze cloud server voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en is ISAE3402 type II gecertificeerd waardoor u uw gegevens niet veiliger kunt opslaan in de cloud.

Laat u ondersteunen bij het maken van uw keuze

Waarschijnlijk denkt u nu dat de keuze van on-premise vs. cloud eenvoudig te maken is. Het werken in de cloud heeft immers veel meer voordelen. Het kan echter zo zijn dat voor uw bedrijf een combinatie van een on-premise en een cloud server een betere keuze is. Daarom neemt u het best contact op met onze specialisten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf en geven u hierbij een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van cloudopslag. Neem contact met ons op en bel onze eigen servicedesk via 036 750 7000 of stuur een e-mail naar info@cloudiction.nl.

wifi beheer overal werken buiten laptop

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.