Stapt u over naar werken in de cloud?

Maatwerk IT voor ieder bedrijf
Implementeren en beheren van ICT-oplossingen
Eigen gecertificeerde datacenters

Het is weer zover, uw IT-specialist vertelt u dat het tijd is voor de aanschaf van een nieuwe server waardoor u weer gaat nadenken over de mogelijkheden van werken in de cloud. Om de paar jaar ziet u namelijk hetzelfde scenario zich afspelen en zit u met de vraag ‘Is het werken in de cloud een stuk voordeliger?’. Het blijft een moeilijke beslissing die uw organisatie dagelijks zal beïnvloeden. We bekijken een aantal redenen waarom u voor het een of het ander kan gaan, maar vertellen u eerst meer over wat werken in de cloud is.

Wat is werken in de cloud?

Voor we de voordelen voor u opsommen, gaan we graag dieper in op de vraag ‘Wat is werken in de cloud?’. Het betekent dat uw gegevens en programma’s niet op uw eigen computer of server staan, maar online op een beveiligde locatie waar enkel u en uw werknemers toegang toe krijgen. Het antwoord op ‘wat is werken in de cloud’ komt dus neer op werken waar en wanneer u maar wilt. Want uw werkplek met al uw benodigdheden bevindt zich nu in de cloud, waar u op elke locatie en met ieder apparaat toegang tot krijgt.

wifi beheer overal werken buiten laptop

Altijd flexibel en veilig werken

Er zijn verschillende redenen om de overstap te maken naar de cloud. Zo werkt u in de cloud altijd met de nieuwste software, zijn uw gegevens beschermd tegen onvoorziene computer crashes en betaalt u alleen voor de opslagruimte en licenties die u ook daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast zitten er nog een aantal voordelen aan vast:

  • Wanneer u kiest voor een werkplek in de cloud, betaalt u per gebruiker en kunt u maandelijks op- en afschalen. Dit betekent dat u precies gebruikt wat u nodig heeft en nooit te veel betaalt.
  • Technologie: Een goede cloud-leverancier investeert continu in zijn IT-infrastructuur, waardoor u zeker weet dat uw IT-oplossing altijd up-to-date en compatibel met uw software is.
  • Wanneer u in de cloud werkt, is het beheer inbegrepen in de prijs die u betaalt voor de cloudservice. U wordt hierin dus volledig ontzorgd.
  • Productiviteit: Wanneer u werkt in de cloud heeft u een online werkplek. Zo kunnen uw medewerkers altijd en overal via bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone aan de slag. Dat verhoogt het werkplezier en de productiviteit.

Neem contact op voor onze oplossingen op maat

Wanneer u twijfelt en niet zeker weet of het werken in de cloud uw bedrijf verder helpt, geven de voordelen en de nadelen van de cloud vaak de doorslag. Door aan de slag te gaan in de cloud gaat u namelijk eenvoudiger en efficiënter te werk. Wanneer u besluit in de cloud te gaan gebruiken, helpen we u bij Cloudiction uit Baarn, nabij Hilversum, graag om de overstap te maken naar de cloud met cloud consulting! Wij bieden flexibele cloudoplossingen voor mkb’ers. Van een serveroplossing tot een complete werkplek in de cloud, bij ons kunt u terecht voor een gepaste oplossing. Heeft u vragen over wat het werken in de cloud nou precies is of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op via 036 750 7000 of info@cloudiction.nl.

netwerkbeheerder

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.