BLOG

Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2019?

I

edereen weet dat er een verschil is tussen Office 365 en Office 2019, maar we krijgen nog vaak de vraag over wat het verschil is. Niet gek ook overigens, want het lijkt op elkaar, maar toch ook wezenlijk anders. Ook benieuwd wat het verschil is?

Sinds 1988 is Microsoft Office op de markt en het helpt ons in allerlei opzichten. Door de jaren heen is het portfolio van Office flink uitgebreid tot Office 2019. Inmiddels zijn er verschillende soorten pakketten die verschillende producten leveren. Professional Plus is momenteel het meest uitgebreide product van Office 2019.

Als we Office 2019 en Office 365 naast elkaar zetten komt er aardig wat overeen en dat klopt. Echter de verschillen zijn groot. Er zijn verschillende redenen waarom Office 365 geïntroduceerd is. Van extra productiviteit voor gebruikers tot het tegengaan van illegaal gebruik.

Zoals u gewend bent, Office 2019

Eigenlijk is Office 2019 een flink verbeterde versie ten opzichte van de eerdere Office-versies. De verschillen tussen bijvoorbeeld Office 2007 en Office 2019 zijn vooral te vinden in bugs en de extra functionaliteit(en). Als u nu Office 2007 gaat gebruiken, dan zult u weinig verschillen zien. De kosten voor een Office-product zijn ook zoals u gewend bent. U betaalt eenmalig voor de licentie en u mag het “voor altijd” gebruiken. Op één device installeert u Office en u kan altijd offline werken. Het enige echte nadeel is de aanschafprijs van een nieuwe Office-versie, omdat u de nieuwste functionaliteit wilt.

Kopen bedrijven nog steeds Office 2019?

Office 365 is “hot” en “trending”, dat merkt iedereen. Maar wordt het nog verkocht? Niet ieder bedrijf wilt of kan werken met een Cloud. In grotere organisaties vanaf 50 werkplekken wordt de implementatie lastig en kostbaar. Ook de cultuur van een organisatie is daarbij belangrijk. Heeft u oudere medewerkers die behoudender zijn of is uw organisatie vol innovatie en flexibel?

digitale werkplek

De verschill tussen Office 365 en Office 2019

Het verschil is direct aanwezig bij het aanschaffen. Waar u voor Office 2019 slechts eenmalig betaalt, moet u voor Office 365 maandelijks betalen. Normaal gesproken kost een Office 2019-licentie tussen €150,- en €250,-. Op het web vindt u codes voor 30 euro. Deze codes zijn in 99,99% van de gevallen illegaal. Ook komt het voor dat deze codes gekocht worden met gestolen creditcardgegevens.

Voor een vergelijkbaar Office 365-abonnement zijn de maandelijkse kosten tussen de €4,20 en €10,50. Met het goedkoopste abonnement ben u ongeveer even duur uit. Daarbij gaan we er vanuit dat u iedere 3 jaar een nieuwe licentie koopt. Bij iedere Office 365-abonnement krijgt u meer applicaties en functionaliteiten dan van Office 2019.

Het grote voordeel van Office 365 is de schaalbaarheid omdat het Cloud gebaseerd is. Volgende maand heeft u twee gebruikers minder nodig? Op- en afschalen is geen enkel probleem. Daarnaast heeft u altijd de nieuwste versie, dus een nieuwe versie kopen is verleden tijd. Ook het samenwerken in documenten is mogelijk, dit is niet het geval met Office 2019. Verder kunt u ook op meerdere devices Office 365 installeren.

Conclusie

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Office 2019 en Office 365. In beide gevallen zijn er voor- en nadelen. Van verschil in werken tot een verhoogde samenwerking.

Wat voor uw organisatie het beste werkt is afhankelijk van een reeks variabelen. Uiteindelijk kan de conclusie ook zijn dat een andere oplossing beter werkt voor de organisatie. Welke keuzes er ook gemaakt worden, het effect op de organisatie is het belangrijkst.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.