BLOG

advies en training cloud 4 minuten

7 mogelijkheden voor thuiswerken tijdens Corona vanuit IT

S

panning, stress en dan ook nog eens frustratie omdat u en uw collega’s thuis niet even productief zijn als op kantoor. Wij snappen dit volledig. Ook in deze crisistijd zijn er volop mogelijkheden. Ons advies? Zo snel mogelijk de productiviteit verhogen, want uitzicht op het einde van Covid-19 is er nog niet. Maar wat is er mogelijk?

1. Overnemen via Teamviewer

Voor mkb-organisaties met een zeer beperkt budget lijkt het overnemen van een pc via Teamviewer een goed advies. Echter is dat het niet omdat de gebruiks-vriendelijkheid laag is. Daarnaast zijn er ook extra licenties nodig. Daarom is ons advies om een andere optie aan te wenden. Maar ook het advies om uw ict-oplossing te herzien op korte termijn.

2. Cloudiction Remote Receiver (CRR)

Via de Cloudiction Remote Receiver (CRR) kunt u vanaf iedere plek ter wereld uw pc overnemen. Doordat dit een SaaS-dienst is zijn er geen extra installaties nodig vanaf bijvoorbeeld de privé pc. Bovendien logt u in op een simpele maar zeer veilige website waardoor de gebruiksvriendelijkheid hoog is. Maar CRR is ook meer dan alleen software om uw pc over te nemen. Omdat er ook gedacht is aan Anti-virus integratie, managed desktop (MSP) en remote ondersteuning.

3. Overnemen van uw werkplek op kantoor

Werkt uw organisatie via eigen servers en werkplekken en u kunt deze niet van afstand benaderen? Mogelijk kunt u gebruik maken van de Microsoft RDS (Remote Desktop Services). Indien dat mogelijk is, dan kunt u direct werken vanaf ieder gewenst device. Dit kan een andere goedkope manier zijn om thuis te werken.

Echter is dit afhankelijk van waar de business applicaties geïnstalleerd zijn. Immers kan u anders alleen bij uw bestanden komen op de server. Natuurlijk is het alsnog niet gegarandeerd dat dit aansluit op uw ICT-omgeving. Dit is ook bijvoorbeeld ook afhankelijk van de huidige server-belasting.

digitale werkplek

4. Deze week beginnen met een digitale werkplek

Deze optie is op korte termijn de meest kostbare, maar niet productief zijn kost u ook geld. Daarnaast is het ook de moderne manier van werken. Afhankelijk van uw organisatie denken wij dat een private cloud geschikt is. Daarmee bent u extra veilig, alleen voor u en bestendig voor de toekomst. Ook kunt u deze week beginnen in de cloud ondanks dat het intensief en ingrijpend is.

5. Office 365 of Microsoft Teams

Het klopt dat Office 365 goedkoop is, maar vaak krijgt u in deze public cloud ook minder functionaliteiten. Hoewel dit natuurlijk afhankelijk van uw bedrijf en wat daar het beste in past. Als er een fit is, dan adviseren wij u zeker Office 365. Ook is Microsoft Teams inclusief (de opvolger van Skype). Daarmee kunt u snel documenten inzien en delen met collega’s. Microsoft heeft Teams zelfs een half jaar gratis gemaakt om de corona-periode te overbruggen.

6. Op kantoor blijven werken

Op basis van de informatie van het RIVM is dit niet ons advies. U kunt wellicht op korte termijn efficient werken, maar een verspreiding van het Corona virus zal meer kwaad doen.

7. Uw pc op kantoor meenemen naar huis

Denkt u eraan om uw desktop of thin client op kantoor mee naar huis te nemen? Wij willen u hiervoor waarschuwen. Dit kunt u beter niet doen zonder overleg met uw IT-partij. Ook als u thuis geen pc heeft om op te werken. Uw werk pc kan bijvoorbeeld in een domein staan en daarom zal deze bij u thuis niet naar behoren werken. Uw IT-partij kan met u de mogelijkheden doorspreken en deze pc gereedmaken voor thuis gebruik.

Heeft u nu hulp nodig om verder te kunnen werken? Wij zijn altijd beschikbaar om te ondersteunen.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.