Virtual CIO voor iedere onderneming

Breng jouw bedrijf naar een hoger niveau met een Virtual CIO. Onze ervaren IT-strategen bieden deskundig advies, stippelen de juiste koers uit en zorgen voor optimale IT-beslissingen die groei en succes stimuleren in het moderne bedrijfslandschap.

Topsport voor vooruitgang

De huidige organisatie vraagt de kennis en kunde van een CIO. Echter vraagt dit om een grote investering. Toch is het belangrijk om te doen waar jij goed in bent: jezelf richten op de core-business.

Dit kan met onze Virtual CIO. Hiermee kunnen we strategische kansen benutten met een flexibel en schaalbaar IT-platform, waardoor de bewegingsvrijheid voor de organisatie wordt vergroot. Zo profiteren onze relaties die gebruik maken van de Virtual CIO van optimale beveiliging, minimaal risico, hoog rendement, maximale service en bovenal; afstemming op de organisatie.

Project ondersteuner

Te weinig capaciteit op het project?

Projectleider

Een frisse blik op het project of behoefte aan volledige leiding?

ICT-professionals

Detachering kan een noodzaak zijn. Waar kunnen we je mee helpen?

Kerntaken en verantwoordelijkheden CIO

Architecture
IT-asset management
IT-budget & sourcing
IT-compliance
IT-continuity
IT-governance
IT-operations
IT-performance
IT-plan
IT-project portfolio
IT-investment management
IT-security
Project delivery framework & ADM
Service delivery
Resource & workforce management

Virtual CIO in praktijk

Vaak zien we organisaties waarbij een CIO-rol geen voltijd baan is. Ook het vinden van een parttime CIO is geen gemakkelijke klus. De oplossing is een vCIO en we hebben altijd een teamlid die past binnen de cultuur van jouw organisatie. Het belangrijkste is dat deze vCIO parttime uren maakt. De punten die hierboven genoemd zijn nemen we mee bij het vervullen van de virtual CIO-rol. Dit resulteert in kwaliteit voor een betaalbare prijs, een strategie, beveiliging tegen bedreigingen, een IT-team dat kan bijspringen en je kan concurrenten een stap voorblijven.

Wanneer een virtual CIO

Niet in iedere sector heeft digitale transformatie hetzelfde effect. Echter betekent voorop lopen mogelijk dat je een duurzaam concurrentievoordeel hebt. In dit geval is de organisatie vooraanstaand en booming. Eerder werd de rol van IT onderschat en kreeg een CFO een extra rol als CIO. Hedendaags past dat niet meer omdat specialistische kennis ontbreekt.

In organisaties van 50 tot 250 werknemers is de rol van CIO geen fulltime baan. Dat komt door het budget dat ontbreekt. Onze Virtual CIO’s worden gewaardeerd om hun IT-kennis en IT-ervaring. Want ze zijn lange tijd in de IT werkzaam en hebben bij voldoende bedrijven in de keuken gekeken. Strategische en budgettaire keuzes maken voor jouw organisatie is leidend. Immers wil je maximaal rendement op de investeringen in IT. Naast het rendement is de komst AVG/GDPR een belangrijke ontwikkeling. Dit alles heeft te maken met dat een falende IT direct zorgt voor reputatieschade. Een Virtual CIO zet je niet fulltime in. De rol wordt afhankelijk van de organisatie parttime ingezet om op tactisch, operationeel en strategisch niveau te ondersteunen. Het wegnemen van risico’s en het behalen van een efficiënte IT zijn hoofddoelen.

Ontdek meer specialisaties binnen realiseren

Cloud management services

MULTI CLOUD MANAGEMENT

De inzet van een multi-cloud strategie heeft veel voordelen. Het centraal beheren van deze verschillende oplossingen kan echter ook een flinke wissel trekken op je IT-afdeling. Daarom biedt Cloudiction Multi-Cloud Management aan, een service waarbij wij op afstand of on-premise jouw suite aan cloud-diensten beheren en onderhouden. Zo heb jij wel de lusten en niet de lasten, en heeft jouw IT-afdeling de handen vrij om te werken aan bijvoorbeeld schaalbaarheid of toekomstbestendigheid.

IT SERVICE MANAGEMENT

Met onze IT Service Management-diensten bieden wij uitgebreide 1e-, 2e- en 3e-lijns support voor al jouw IT-systemen. Geen vraag is ons te gek, ons team van ervaren engineers staat 24 uur per dag voor je klaar met raad en daad. Daarnaast monitoren wij in real-time jouw systeem, zodat wij altijd direct kunnen handelen mocht dat nodig zijn.

INFRASTRUCTURE OPTIMIZATION

Cloudiction realiseert niet alleen, wij optimaliseren ook. Jouw bestaande infrastructuur bijvoorbeeld. Door de inzet van IaaS (Infrastructure-as-a-Service) verbeteren we jouw infrastructuur en zorgen we ervoor dat deze optimaal presteert en jouw businessprocessen optimaal ondersteunt.

MANAGED WORKPLACE

Een werkplek in de cloud maakt het mogelijk om overal te werken. Op kantoor (uiteraard), maar ook vanuit huis, je vakantieadres of dat gezellige café op de hoek. Als jij een internetverbinding hebt, heeft Cloudiction een veilige en flexibele werkplek in de cloud. Een werkplek in de cloud heeft meerdere voordelen: Altijd en overal toegang tot alle bestanden, systemen en programma’s die je nodig hebt.Al je gegevens zijn veilig opgeslagen en blijven bewaard wanneer je computer crasht Je komt tegemoet aan de wens van werknemers om vaker vanuit huis te werken Je betaalt per gebruiker per maand Makkelijk op- of afschalen Altijd toegang tot de laatste technologische oplossingen Verhoogde productiviteit en efficiëntie  Persoonlijk contact met de servicedesk.

ECOSYSTEM MANAGEMENT

Het geheel van platforms, devices, werkplekken en diensten waar een organisatie gebruik van maakt noemen we een ecosysteem. In een ideale wereld communiceren de losse onderdelen van een ecosysteem met elkaar in een open, flexibele en interactieve digitale omgeving en spreken ze dezelfde taal. Dan spreken we van een connected ecosystem. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Cloudiction is zeer bedreven in het beheren (en creëren) van connected ecosystems en neemt jou graag de zorg ervoor uit handen.

CLOUD BACKUP & DISASTER RECOVERY

Cloudiction biedt een eenvoudige, veilige, schaalbare en voordelige end-to-end oplossing voor back-up en disaster recovery in de cloud. Onze oplossing kan makkelijk geïntegreerd worden met je bestaande databeschermingsmodules en beschermt jouw online omgeving en data wanneer er bijvoorbeeld per ongeluk iets verwijderd wordt of je server crasht. Cloudiction regelt dat er automatisch regelmatig back-ups worden gemaakt en houdt deze gegevens veilig totdat jij ze nodig hebt. Met back-up en recovery-diensten van Cloudiction hoef je nooit meer kostbare data te verliezen!

DATACENTER MANAGEMENT

Weet jij hoe goed jouw datacenter het wel of niet doet? Wij wel! Met de Datacenter Management-diensten van Cloudiction ben je altijd op de hoogte van de status van jouw datacenter en heb je een actueel en compleet overzicht van hoe jouw datacenter presteert.

PERFORMANCE MANAGEMENT

Performance management is erop gericht om de KPI’s, servicelevels en de verdeling van de budgetten in lijn te brengen met de overkoepelende doelen van een organisatie. Als je performance management niet op orde is, riskeer je een gebrek aan betrokkenheid onder je medewerkers, heeft slecht presteren geen consequenties, zijn verbeteringen niet meetbaar en loop je wellicht juist die inzichten mis die nu relevant zijn. Een goed performance managementsysteem (lees: Cloudiction’s performance managementsysteem) maakt gebruik van:  

- Metrics – meten is weten
- Gestandaardiseerde processen

Cloud workplace

WORKPLACE ROLLOUT

Cloudiction rolt met gemak, elan én plezier jouw digitale werkplek uit. Zelfs voor een “old school” fysieke werkplek draaien we onze hand niet om. Zeg jij maar waar je je werkplek wil hebben, dan zorgen wij dat ‘ie er komt. Wij zorgen voor de voorbereiding van zowel je mensen als je devices en configureren je software, je hardware en alle bijbehorende accounts. Met de Workplace Rollout-service van Cloudiction ben je altijd verzekerd van een gebruiksklare werkplek, waar ook ter wereld.

HYBRID WORKPLACE

De werknemers van onze klanten laten steeds vaker weten dat ze meer voelen voor een hybride model, waarbij ze deels op kantoor en deels vanuit huis werken. Laat Cloudiction jouw hybride werkplek inrichten, zodat al jouw werknemers optimaal samen kunnen werken, zelfs als ze zich niet in dezelfde ruimte (of zelfs hetzelfde land) bevinden!

WORKPLACE SECURITY

Of je nu werkt vanuit huis, kantoor of je vakantieadres, het is van cruciaal belang dat je (digitale) werkplek goed beveiligd is. Uiteraard om allerhande cybercriminaliteit het hoofd te bieden en datalekken te voorkomen, maar ook om te voldoen aan geldende regels (compliancy) en de data van de eindgebruiker te beschermen. De manieren waarop Cloudiction werkplekbeveiliging garandeert zijn o.a.:

- Robuuste toegangscontrole
- Moderne authenticatie- en identificatieoplossingen
- Bewustzijn creëren onder werknemers
- Werknemers alles bieden wat ze nodig hebben (zodat ze niet op zoek gaan naar onveilige alternatieven)

Cloud transformation

MULTI CLOUD IMPLEMENTATION

Behalve dat we jou graag adviseren over welke multi-cloud strategie het beste bij jou past, kunnen wij de gekozen strategie ook voor je implementeren en beheren. Wij helpen jou graag met de realisatie van jouw digitale transformatie.

JOURNEY TO THE CLOUD

Het maakt voor ons niet uit of je van on-premise naar hybrid cloud gaat of van public naar private of zelfs terug van de cloud naar on-premise. Met de kennis en kunde van onze experts verloopt jouw Journey to the Cloud soepel en snel.

MIGRATIONS

Simpel gezegd is migratie het verplaatsen van data of software van het ene systeem naar het andere. Bij de klanten van Cloudiction gaat het eigenlijk altijd over het migreren naar de cloud. En laten wij daar nu extreem bedreven in zijn! We heten niet voor niets CLOUDicton…

In onze ervaring heeft een migratie de meeste kans van slagen als aan de volgende eisen wordt voldaan:

- Het doel van de migratie is duidelijk
- De mensen die ermee gaan werken hebben voldoende kennis
- De migratie wordt opgedeeld in hapklare brokken
- Alle stakeholders in elke laag van de organisatie worden tijdig betrokken
- Er is een back-upplan voor als het onverhoopt mis gaat
- Er wordt geïnvesteerd in cursussen en trainingen

CONNECTED ECOSYSTEM IMPLEMENTATION

Een connected ecoysteem is het geheel van platforms, devices, werkplekken en diensten waar een organisatie gebruik van maakt. Cloudiction is zeer bedreven in het creëren en beheren van connected ecosystems en neemt jou graag de zorg voor een naadloze implementatie uit handen.

CYBER SECURITY

Om jouw kostbare data en die van je klanten te beschermen zit je technologische platform waarschijnlijk van boven tot onder vol met firewalls, antivirussoftware en inbraakdetectie. Goed bezig! Of toch niet..? Uiteraard is het goed om zoveel mogelijk maatregelen te nemen om je ervan te verzekeren dat je data veilig zijn, maar als er niemand is om de boel in de gaten te houden en aan de bel te trekken wanneer het om wat voor reden dan ook misgaat, schiet je je doel voorbij.

Hier biedt de SOC-service van Cloudiction uitkomst. Een SOC (Security Operations Center):

- Wordt bemand door cyber security-experts van Cloudiction- Is 24/7 actief
- Voldoet aan alle geldende certificeringen