Geschiedenis.

Ruim 30 jaar geleden kreeg John van Veldhoven vanuit verschillende directies te horen “er zijn twee zaken die we lastig vinden; personeel en IT. Op beide zaken krijgen we maar geen grip. Het doet niet wat het moet doen en de investeringen zijn enorm.”. Met als doel om IT uit dat lijstje van lastige zaken te halen en de vreugde rond IT weer terug brengen heeft John in 1991 Cloudiction opgericht. Inmiddels is dit bij een groot aantal organisaties gelukt en is het bedrijf uitgegroeid tot een bloeiende onderneming.

De technologie is in al die jaren weliswaar veranderd, maar de belofte van Cloudiction is nog steeds dezelfde; het algemene beeld van IT als lastig, complex en een kostenpost veranderen naar  gemakkelijk, efficiënt en waardevol. Het resultaat is rust in de organisatie en focus op de taken waar men goed in is.

ISAE3402 type II
MVO acties

Duurzaamheid.

Bij al onze activiteiten nemen we verantwoording voor de maatschappij. Duurzaam en verantwoord, dat is wat wij zijn. We denken nét dat stapje verder net zoals bij onze diensten. Samen met de medewerkers, klanten en leveranciers werken we aan een schonere en veiligere wereld, structureel. Onze datacenters werken bijvoorbeeld uitsluitend met groene stroom. Dat wordt namelijk ons grootste probleem. Namelijk in 2025 wordt 21% van alle energie gebruikt door datacenters. Buiten eigen besparingen verwachten we deze ook van eigen leveranciers. ISO 50001 past daarin perfect omdat structurele verbeteringen en kostenbesparing daar ‘key’ zijn.

Zo zetten wij ook simpele trucs in voor stroombesparing. Om ongeveer 20% stroom in eigen datacenter te besparen hebben we ‘Demand Based Switching’ geactiveerd waardoor de kloksnelheid van een processor terugloopt bij beperkt gebruik. Je levert met deze tool niet in op performance, maar wel op stroom en levensduur.

Circulaire economie
Al de ICT-producten die niet meer ingezet kunnen worden laten we hergebruiken voor nieuwe apparatuur. Dit geldt ook voor harde schijven. In beide gevallen zorgen we ervoor dat er certificaten van (data)-vernietiging bij komen zodat data van jouw organisatie niet in ongewenste handen valt. Minimaal 80% van de grondstoffen worden hergebruikt als grondstof.

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.