Private cloud

Als je voor jouw bedrijf in Amsterdam, of elders in Nederland, de overstap gaat maken naar het online werken, moet je een keuze maken tussen private cloud vs. public cloud hosting. Het hangt van veel verschillende factoren af welke cloud het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Het is dan ook verstandig om jezelf vooraf goed te laten informeren over de verschillen tussen private vs. public cloud hosting. Wij hebben een deel van de verschillen daarom voor je op een rijtje gezet en helpen je graag bij deze keuze.

Private cloud vs. public cloud hosting voor jouw bedrijf in omgeving Amsterdam

Private cloud hosting is ideaal voor bedrijven in Amsterdam en de rest van Nederland die met gevoelige informatie werken. Deze informatie wil je natuurlijk goed beschermen. Het is bovendien wettelijk verplicht om voor AVG- en GDPR compliancy te zorgen. Door deze data op te slaan op de private cloud, een server die op het internet is aangesloten waar alleen jouw bedrijf toegang tot heeft, voldoe je aan deze eisen. De public cloud wordt daarentegen door meerdere bedrijven tegelijkertijd gebruikt. Dat neemt niet weg dat je hierbij alsnog de enige bent die bij jouw gegevens kan. De totale hardware wordt alleen gedeeld. Dit heeft als voordeel dat het goedkoper is, dus wanneer je alleen maar ongevoelige informatie wilt opslaan, is de public cloud een betere oplossing.

De gulden middenweg tussen private en public cloud voor jouw bedrijf nabij Amsterdam

De keuze private cloud vs. public cloud hosting hoeft niet zwart-wit te zijn. Er is namelijk nog een derde optie: de hybrid cloud. Deze opslagvorm combineert de voordelen van de twee clouds met elkaar. Je hebt hierbij namelijk de mogelijkheid om jouw privacygevoelige informatie op de meest beveiligde cloud op te slaan, terwijl je de overige gegevens in de public cloud opslaat. Voor veel bedrijven is dit de meest kostenefficiënte manier van werken in de cloud. De samenstelling tussen de twee clouds is hierbij volledig naar wens aan te passen, waardoor de hybrid cloud perfect aansluit op de behoeften van jouw bedrijf.
start een dialoog

Neem contact met ons op en begin met het veilig opslaan van je gegevens

Wat je uiteindelijke beslissing ook is op het gebied van private cloud vs. public cloud voor jouw bedrijf in bijvoorbeeld Amsterdam. Je profiteert bij Cloudiction van verschillende voordelen als je je IT aan ons uitbesteedt. Zo is onze cloud ISAE3402 type II gecertificeerd, waardoor je altijd zeker bent dat je informatie veilig is opgeslagen en beschermd is tegen diefstal, fraude en eventuele crashes. Daarnaast is je contract bij ons maandelijks opzegbaar en is onze dienstverlening flexibel. Hierdoor groeien onze clouddiensten mee met de behoeften van jouw bedrijf en betaal je alleen voor de opslag die je daadwerkelijk gebruikt. Neem contact op met onze eigen servicedesk in Baarn, in de buurt van Hilversum, en ontdek de mogelijkheden van cloud consulting voor jouw bedrijf. Je bereikt onze medewerkers via 036 750 7000 of door een e-mail te sturen naar info@cloudiction.nl.

Private cloud demo

Ben je benieuwd hoe de private cloud werkt als je alles uitbesteedt? Wij geven je graag een demo!
Start een dialoog

Wat kan je verwachten?

Altijd veilig

Veilig betekent niet alleen automatische updates en antivirus software. Bovendien zijn wij continu bezig onze ict-omgevingen door te ontwikkelen, nieuwe functionaliteiten toe te voegen en laten wij regelmatig externe security-testen uitvoeren.

Altijd performance

Wij hebben altijd voldoende resources en kennis ter beschikking, zodat de performance van onze ict-omgevingen altijd optimaal zijn. Ook voeren wij performancemetingen uit en worden de ict-omgevingen 24/7 via geautomatiseerde systemen gemonitord.

Altijd beschikbaar

Dankzij onze ISAE3402-certificering garanderen wij een beschikbaarheid van 99,6%, maar doen we het natuurlijk beter! Onze ict-omgevingen staan in verschillende geografisch gescheiden datacenters in Nederland. Denk hierbij aan datacenters die aan de allerhoogste beveiligingsnormen voldoen.

De mogelijkheden

Managed of unmanaged
Er zijn twee manieren van inrichten als het gaat om private cloud. Allereerst kan je kiezen voor het uitbesteden van het beheer aan Cloudiction. Maar je kan er ook voor kiezen om het beheer in eigen handen te houden. In het geval dat je gebruik maakt van ons ict-beheer, dan zullen wij zorgen voor het ontwerp, bouw en beheer van de private cloud. Dit doen we met onze managed services-dienstverlening. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand en dan is het beheer van je omgeving geregeld.

Eigen locatie of datacenter
Je kunt er voor kiezen om gebruik te maken van je eigen locatie. Maar je kunt ook gebruik maken van ons datacenter. Ook komt het voor dat we jouw eigen hardware plaatsen in onze rackspace. Dit raden we aan als je hardware recent is aangeschaft. Overigens kan je ook private cloud bij ons afnemen waarbij de infrastructuur volledig door ons wordt verzorgd. Want bij ons staat ontzorging van ict op plaats één.

Mogelijkheid voor hybride cloud
De kosten van een private cloud zijn over het algemeen hoger dan dat van een public cloud. Dat is ook logisch, want de hardware wordt niet gedeeld met andere organisaties. Alleen een public cloud kan worden beschouwd als minder veilig. Daarnaast heb je ook minder invloed op keuzes in bijvoorbeeld de architectuur en infrastructuur. Een hybrid cloud is het beste van de twee werelden. Zoals de kostenbesparing van een public cloud. Maar ook voor gevoelige data de veiligheid van een private cloud. Daarbij hoort ook het gemakkelijk opschalen, wat bij een private cloud ook uitdagender is.

Cloud uitwijk
Het hebben van één fysieke plek waar je private cloud zich bevindt is risicovol. Je kunt het risico spreiden met de Cloudiction cloud uitwijk mogelijkheid. Hierbij zorgen we dat jouw omgeving kan overschakelen naar een van onze andere datacenters. Daarmee is de continuïteit van jouw bedrijf gegarandeerd.
Start een dialoog

Microsoft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Altova

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Philadelphia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Cisco

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Ben jij klaar voor de veranderingen
van de toekomst?

Ga met ons de dialoog aan

Start een dialoog