Private cloud

U moet een keuze maken tussen private cloud vs. public cloud hosting, als u voor uw bedrijf in Amsterdam, of elders in Nederland, de overstap gaat maken naar het online werken. Het hangt van veel verschillende factoren af welke cloud het meest geschikt is voor uw bedrijf. Het is dan ook verstandig om uzelf vooraf goed te laten informeren over de verschillen tussen private vs. public cloud hosting. Wij hebben een deel van de verschillen daarom voor u op een rijtje gezet en helpen u graag bij deze keuze.

Private cloud vs. public cloudhosting voor uw bedrijf in omgeving Amsterdam

Private cloudhosting is ideaal voor bedrijven in Amsterdam en de rest van Nederland die met gevoelige informatie werken. Deze informatie wilt u natuurlijk goed beschermen. Het is bovendien wettelijk verplicht om voor AVG- en GDPR compliancy te zorgen. Door deze data op te slaan op de private cloud, een server die op het internet is aangesloten waar alleen uw bedrijf toegang tot heeft, voldoet u aan deze eisen. De public cloud wordt daarentegen door meerdere bedrijven tegelijkertijd gebruikt. Dat neemt niet weg dat u hierbij alsnog de enige bent die bij uw gegevens kan. De totale hardware wordt alleen gedeeld. Dit heeft als voordeel dat het goedkoper is, dus wanneer u alleen maar ongevoelige informatie wilt opslaan, is de public cloud een betere oplossing dan de private cloud.

De gulden middenweg in private vs. public cloud voor uw bedrijf nabij Amsterdam

De keuze private cloud vs. public cloud hosting hoeft niet zwart-wit te zijn. Er is namelijk nog een derde optie: de hybrid cloud. Deze opslagvorm combineert de voordelen van de twee clouds met elkaar. U heeft hierbij namelijk de mogelijkheid om uw privacygevoelige informatie op de meest beveiligde cloud op te slaan, terwijl u de overige gegevens in de public cloud opslaat. Voor veel bedrijven is dit de meest kostenefficiënte manier van werken in de cloud. De samenstelling tussen de twee clouds is hierbij volledig naar wens aan te passen, waardoor de hybrid cloud perfect aansluit op de behoeften van uw bedrijf.

Profiteren van verschillende voordelen

Wat uw uiteindelijke beslissing ook is op het gebied van private cloud vs. public cloud voor uw bedrijf in bijvoorbeeld Amsterdam. U profiteert bij Cloudiction van verschillende voordelen als u uw IT aan ons uitbesteed. Zo is onze cloud ISAE3402 type II gecertificeerd, waardoor u altijd zeker bent dat uw informatie veilig is opgeslagen en beschermd is tegen diefstal, fraude en eventuele crashes. Daarnaast is uw contract bij ons maandelijks opzegbaar en is onze dienstverlening flexibel. Hierdoor groeien onze clouddiensten mee met de behoeften van uw bedrijf en betaalt u alleen voor de opslag die u daadwerkelijk gebruikt.

Neem contact met ons op en begin met het veilig opslaan van uw gegevens

Neem contact op met onze eigen servicedesk in Baarn, in de buurt van Hilversum, en ontdek de mogelijkheden van cloud consulting voor uw bedrijf. U bereikt onze medewerkers via 036 750 7000 of door een e-mail te sturen naar info@cloudiction.nl.

Wat kan je verwachten?

Altijd veilig

Veilig betekent niet alleen automatische updates en antivirus software. Bovendien zijn wij continu bezig onze ict-omgevingen door te ontwikkelen, nieuwe functionaliteiten toe te voegen en laten wij regelmatig externe security-testen uitvoeren.

Altijd performance

Wij hebben altijd voldoende resources en kennis ter beschikking, zodat de performance van onze ict-omgevingen altijd optimaal zijn. Ook voeren wij performancemetingen uit en worden de ict-omgevingen 24/7 via geautomatiseerde systemen gemonitord.

Altijd beschikbaar

Dankzij onze ISAE3402-certificering garanderen wij een beschikbaarheid van 99,6%, maar doen we het natuurlijk beter! Onze ict-omgevingen staan in verschillende geografisch gescheiden datacenters in Nederland. Denk hierbij aan datacenters die aan de allerhoogste beveiligingsnormen voldoen.

De mogelijkheden

Managed of unmanaged
Er zijn twee manieren van inrichten als het gaat om private cloud. Allereerst kan je kiezen voor het uitbesteden van het beheer aan Cloudiction. Maar je kan er ook voor kiezen om het beheer in eigen handen te houden. In het geval dat je gebruik maakt van ons ict-beheer, dan zullen wij zorgen voor het ontwerp, bouw en beheer van de private cloud. Dit doen we met onze managed services-dienstverlening. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand en dan is het beheer van je omgeving geregeld.

Eigen locatie of datacenter
Je kunt er voor kiezen om gebruik te maken van je eigen locatie. Maar je kunt ook gebruik maken van ons datacenter. Ook komt het voor dat we jouw eigen hardware plaatsen in onze rackspace. Dit raden we aan als je hardware recent is aangeschaft. Overigens kan je ook private cloud bij ons afnemen waarbij de infrastructuur volledig door ons wordt verzorgd. Want bij ons staat ontzorging van ict op plaats één.

Mogelijkheid voor hybride cloud
De kosten van een private cloud zijn over het algemeen hoger dan dat van een public cloud. Dat is ook logisch, want de hardware wordt niet gedeeld met andere organisaties. Alleen een public cloud kan worden beschouwd als minder veilig. Daarnaast heb je ook minder invloed op keuzes in bijvoorbeeld de architectuur en infrastructuur. Een hybrid cloud is het beste van de twee werelden. Zoals de kostenbesparing van een public cloud. Maar ook voor gevoelige data de veiligheid van een private cloud. Daarbij hoort ook het gemakkelijk opschalen, wat bij een private cloud ook uitdagender is.

Cloud uitwijk
Het hebben van één fysieke plek waar je private cloud zich bevindt is risicovol. Je kunt het risico spreiden met de Cloudiction cloud uitwijk mogelijkheid. Hierbij zorgen we dat jouw omgeving kan overschakelen naar een van onze andere datacenters. Daarmee is de continuïteit van jouw bedrijf gegarandeerd.
Start een dialoog

Microsoft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Altova

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Philadelphia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Cisco

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Ben jij klaar voor de veranderingen
van de toekomst?

Ga met ons de dialoog aan

Start een dialoog