Private cloud.

Als u de overstap gaat maken naar het online werken, moet u een keuze maken tussen private cloud vs public cloud hosting. Het hangt van veel verschillende factoren af welke cloud het best geschikt is voor uw bedrijf. Het is verstandig om uzelf vooraf goed te informeren over de verschillen tussen private en public cloud. Cloudiction heeft een deel van de verschillen daarom voor u op een rijtje gezet.

Private cloud vs public cloud hosting

Private cloud hosting is ideaal voor bedrijven die met gevoelige informatie werken. Deze informatie wilt u natuurlijk goed beschermen. Het is bovendien wettelijk verplicht om aan voor AVG- en GDPR compliancy te zorgen. Door deze data via de private cloud op te slaan, voldoet u aan deze eisen. De private cloud is namelijk een server die op het internet is aangesloten waar alleen uw bedrijf toegang toe heeft. De public cloud wordt daarentegen door meerdere bedrijven tegelijkertijd gebruikt. Dat neemt niet weg dat u hierbij alsnog de enige bent die bij uw gegevens kan. De totale hardware wordt alleen gedeeld. Dit heeft als voordeel dat het goedkoper is, dus als u alleen maar ongevoelige informatie hoeft op te slaan, is de public cloud een betere oplossing.

wifi beheer overal werken buiten laptop
wifi beheer overal werken buiten laptop

De gulden middenweg tussen private en public cloud

De keuze private cloud vs public cloud hosting hoeft niet zwart-wit te zijn. Er is namelijk nog een derde optie: de hybrid cloud. Deze opslagvorm combineert de voordelen van public en private cloud met elkaar. U heeft hierbij namelijk de mogelijkheid om uw privacygevoelige informatie op de private cloud op te slaan, terwijl u de overige gegevens in de public cloud opslaat. Voor veel bedrijven is dit de meest kostenefficiënte manier van werken in de cloud. De samenstelling tussen private en public cloud is hierbij volledig naar wens aan te passen, waardoor de hybrid cloud perfect op de behoeften van uw bedrijf aansluit.

Veilig uw gegevens opslaan

Wat de uiteindelijke beslissing ook is tussen private cloud vs public cloud. U profiteert van verschillende voordelen als u uw IT-beheer aan ons uitbesteed. Zo is onze cloud ISAE3402 type II gecertificeerd, waardoor u altijd zeker bent dat uw informatie veilig is opgeslagen en beschermd is tegen diefstal, fraude en eventuele computer crashes. Daarnaast is uw contract bij ons maandelijks opzegbaar en is onze dienstverlening flexibel. Hierdoor groeien onze diensten mee met de behoeften van uw bedrijf en betaalt u alleen voor de opslag die u daadwerkelijk gebruikt. Neem contact op met onze eigen servicedesk in Baarn en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf. U bereikt onze medewerkers via 036 750 7000 of door een e-mail te sturen naar info@cloudiction.nl.

wifi beheer overal werken buiten laptop
netwerkbeheerder
wifi-netwerk-loods-haven

De mogelijkheden:

Er zijn twee manieren van inrichten als het gaat om private cloud. Allereerst kan u kiezen voor het uitbesteden van het beheer aan Cloudiction. Maar u kan er ook voor kiezen om het beheer in eigen handen te houden.

In het geval dat u gebruik maakt van ons ict-beheer, dan zullen wij zorgen voor het ontwerp, bouw en beheer van de private cloud. Dit doen we met onze managed services-dienstverlening. Daarbij betaalt u een vast bedrag per maand en dan is het beheer van uw omgeving geregeld.

U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van uw eigen locatie. Maar u kunt ook gebruik maken van ons datacenter. Ook komt het voor dat we uw eigen hardware plaatsen in onze rackspace. Dit raden we aan als u hardware recent is aangeschaft. Overigens kunt u ook private cloud bij ons afnemen waarbij de infrastructuur volledig door ons wordt verzorgd. Want bij ons staat ontzorging van ictop plaats één.

De kosten van een private cloud zijn over het algemeen hoger dan dat van een public cloud. Dat is ook logisch, want de hardware wordt niet gedeeld met andere organisaties. Alleen een public cloud kan worden beschouwd als minder veilig. Daarnaast heeft u ook minder invloed op keuzes in bijvoorbeeld de architectuur en infrastructuur.

Een hybrid cloud is het beste van de twee werelden. Zoals de kostenbesparing van een public cloud. Maar ook voor gevoelige data de veiligheid van een private cloud. Daarbij hoort ook het gemakkelijk opschalen, wat bij een private cloud ook uitdagender is.

Het hebben van één fysieke plek waar uw private cloud zich bevindt is risicovol. U kunt het risico spreiden met de Cloudiction cloud uitwijk mogelijkheid. Hierbij zorgen we dat uw omgeving kan overschakelen naar een van onze andere datacenters. Daarmee is de continuïteit van uw bedrijf gegarandeerd.

Maak vrijblijvend een afspraak

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.

Neem contact op