Blog

7 mogelijkheden voor thuiswerken tijdens Corona vanuit IT

Advies & Training

Cloud workplace / 4 min leestijd

Spanning, stress en dan ook nog eens frustratie omdat jij en je collega’s thuis niet even productief zijn als op kantoor. Wij snappen dit volledig. Ook in deze crisistijd zijn er volop mogelijkheden. Ons advies? Zo snel mogelijk de productiviteit verhogen, want uitzicht op het einde van Covid-19 is er nog niet. Maar wat is er mogelijk?

1. Overnemen via Teamviewer

Voor mkb-organisaties met een zeer beperkt budget lijkt het overnemen van een pc via Teamviewer een goed advies. Echter is dat het niet omdat de gebruiksvriendelijkheid laag is. Daarnaast zijn er ook extra licenties nodig. Daarom is ons advies om een andere optie aan te wenden. Maar ook het advies om je ICT-oplossing te herzien op korte termijn.

2. Cloudiction Remote Receiver (CRR)

Via de Cloudiction Remote Receiver (CRR) kan je vanaf iedere plek ter wereld je pc overnemen. Doordat dit een SaaS-dienst is zijn er geen extra installaties nodig vanaf bijvoorbeeld de privé pc. Bovendien log je in op een simpele maar zeer veilige website waardoor de gebruiksvriendelijkheid hoog is. Maar CRR is ook meer dan alleen software om je pc over te nemen. Omdat er ook gedacht is aan Anti-virus integratie, managed desktop (MSP) en remote ondersteuning.

3. Overnemen van uw werkplek op kantoor

Werkt je organisatie via eigen servers en werkplekken en kan je deze niet van afstand benaderen? Mogelijk kan je gebruik maken van de Microsoft RDS (Remote Desktop Services). Indien dat mogelijk is, dan kan je direct werken vanaf ieder gewenst device. Dit kan een andere goedkope manier zijn om thuis te werken.

Echter is dit afhankelijk van waar de business applicaties geïnstalleerd zijn. Immers kan je anders alleen bij je bestanden komen op de server. Natuurlijk is het alsnog niet gegarandeerd dat dit aansluit op je ICT-omgeving. Dit is ook bijvoorbeeld ook afhankelijk van de huidige server-belasting.

4. Deze week beginnen met een digitale werkplek

Deze optie is op korte termijn de meest kostbare, maar niet productief zijn kost je ook geld. Daarnaast is het ook de moderne manier van werken. Afhankelijk van je organisatie denken wij dat een private cloud geschikt is. Daarmee ben je extra veilig, alleen voor je en bestendig voor de toekomst. Ook kan je deze week beginnen in de cloud ondanks dat het intensief en ingrijpend is.

5. Office 365 of Microsoft Teams

Het klopt dat Office 365 goedkoop is, maar vaak krijgt je in deze public cloud ook minder functionaliteiten. Hoewel dit natuurlijk afhankelijk van je bedrijf en wat daar het beste in past. Als er een fit is, dan adviseren wij je zeker Office 365. Ook is Microsoft Teams inclusief (de opvolger van Skype). Daarmee kan je snel documenten inzien en delen met collega’s. Microsoft heeft Teams zelfs een half jaar gratis gemaakt om de corona-periode te overbruggen.

6. Op kantoor blijven werken

Op basis van de informatie van het RIVM is dit niet ons advies. Je kunt wellicht op korte termijn efficient werken, maar een verspreiding van het Corona virus zal meer kwaad doen.

7. Uw pc op kantoor meenemen naar huis

Denk je eraan om je desktop of thin client op kantoor mee naar huis te nemen? Wij willen je hiervoor waarschuwen. Dit kan je beter niet doen zonder overleg met je IT-partij. Ook als je thuis geen pc heeft om op te werken. Je werk pc kan bijvoorbeeld in een domein staan en daarom zal deze bij jou thuis niet naar behoren werken. Jouw IT-partij kan met jou de mogelijkheden doorspreken en deze pc gereedmaken voor thuis gebruik.

Heb je nu hulp nodig om verder te kunnen werken? Wij zijn altijd beschikbaar om te ondersteunen.