Blog

Dé ICT-trend van dit jaar

Advies & Training

Cloud workplace / 4 min leestijd

Het volledig beschikbaar zijn, zowel online als offline, van medewerkers, klanten en businesspartners is in de B2B markt dé ICT-trend van 2021. Volledig plaats onafhankelijk zijn wordt inmiddels door velen omarmd. De cloud werkplek is hierdoor ook in populariteit toegenomen. Onder andere de huidige pandemie, waardoor veel medewerkers moesten thuiswerken en wat vraagt om een flexibele en veilige IT-werkplek, is hierbij van invloed. De snelle ontwikkelingen binnen de dynamische ICT-markt hebben het voor organisaties en medewerkers mogelijk gemaakt zich te conformeren hiernaar. Maar loop je achter, mee of voor op deze ICT-trends?

Deze ICT-trend zal zich na de pandemie hoogst waarschijnlijk voortzetten, een combinatie van thuis- en/of flexwerken zal daarom van kracht zijn. Om op afstand net zo goed te functioneren als op kantoor vraagt dit hervorming van de ICT-infrastructuur binnen de organisatie. Het moderniseren van je ICT-voorzieningen binnen het bedrijf is hierbij belangrijk voor flexibiliteit en een goed beloop binnen de organisatie. Wil je deze ICT-trend voor blijven, hier een sterke bedrijfseigenschap van maken en een concurrentievoordeel behalen? Lees dan verder en bekijk hoe jouw bedrijf deze ICT-trend kan implementeren binnen het huidige bedrijfsproces.

Meer dan alleen online thuiswerken

De ICT-trend van overal beschikbaar zijn, draait om het effectief online benaderbaar zijn en overal uw producten en/of diensten doeltreffend te kunnen leveren. Om die reden dus meer dan alleen thuiswerken, ter illustratie, de wensen en verwachtingen groeien door deze ICT-trend. Door de velen mogelijkheden en ontwikkelingen binnen dynamische markt worden verwachtingen als maar groter.

Zoals eerder aangegeven moet de infrastructuur worden hervormd, maar deze ICT-trend vraagt daarnaast ook om aanpassingen binnen het bedrijfsmodel. De bedrijfsprocessen moeten flexibeler van aard zijn, denk aan gemakkelijk aan te passen op nieuwe trends en ontwikkelingen maar ook naar wensen en behoeften van medewerkers. Dus, de ICT-trend van 2021 draait om overal snelle, persoonlijke dienstverlening en het efficiënt aanbieden van op maat gemaakte ervaringen. Een voorwaarde om productief te kunnen werken is het beschikbaar stellen van alle software en tools die u als bedrijf in huis heeft.

Aandachtspunten voor het implementeren van deze ICT-trend

Wil jouw organisatie voldoen aan deze trend of zelfs een concurrentievoordeel hiermee behalen? Dan zijn er enkele aanpassingen nodig binnen je bedrijfsmodel en ICT-processen. Deze aanpassingen geven je bedrijf de flexibiliteit die nodig is mee te ontwikkelen met de mark. Om het moderne werken te implementeren binnen je bedrijf zijn er enkele aandachtspunten, hieronder zie je een aantal punten die jouw bedrijf kan en zou moeten realiseren:

1. Het verzamelen en slim gebruiken van data.

2. Een wendbaar ICT-landschap creëren voor flexibiliteit.

3. Goede software- en digitale veiligheid implementeren voor het veiligstellen van je data en gegevens.

4. Maak een keuze in de verschillende cloud oplossing, wij voorzien je graag in advies.

5. Een goed ingerichte cloud omgeving voor efficiëntie en gebruiksgemak voor jou en jouw medewerkers.

De ICT-trend overal beschikbaar zijn is voor het bedrijfsleven momenteel erg belangrijk, het op afstand beschikbaar maken van bedrijfsvoering en dienstverlening wordt van medewerkers tot aan C-level erkent als erg belangrijk. Deze ICT-trend zorgt voor een nieuw hoofdstuk binnen het bedrijfsleven en de manier waarop zij omgaan met deze snel ontwikkelde markt.

Dé ICT-trend is onmisbaar voor organisaties met een gewenst duurzaam bestaan, implementatie hiervan zal in zekere mate moeten worden uitgevoerd. Loop je achter, mee of voorop, op deze ICT-trend?