Hoe werkt de cloud

Maatwerk IT voor ieder bedrijf
Implementeren en beheren van ICT-oplossingen
Eigen gecertificeerde datacenters

Hoe werkt de cloud? Dat is een vraag die veel bedrijven zich afvragen over deze steeds belangrijker wordende IT-oplossing. Maar hoe werkt de cloud nu precies en wat kunt u er als bedrijf allemaal mee doen? Bij Cloudiction in Baarn, nabij Hilversum, geven we u graag antwoord op deze en andere vragen over de clouddiensten die we aanbieden. Binnen de kortste keren weet u precies hoe de cloud werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Hoe werkt het opslaan van informatie in de cloud?

Hoe de cloud werkt, is eenvoudig uit te leggen. Eigenlijk is het een vervanger van on-premise servers en de opslagruimte op uw laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk wordt de informatie wel door ons op een concrete locatie in Nederland opgeslagen, maar hier hoeft u zich niet druk om te maken. Als u van onze clouddiensten gebruikmaakt, zorgen wij er namelijk voor dat de cloud blijft functioneren. Daarnaast kunt u altijd, waar u ook bent, uw gegevens opvragen op elk gewenst apparaat. U heeft namelijk op de cloud server uw eigen werkplek die u bereikt door in te loggen. U bent dus ook de enige die bij uw gegevens kan. U kunt er zelfs voor kiezen om het ene moment op uw laptop te werken en op een later moment met uw tablet. Kies een cloud server die aan uw wensen voldoet, zoals een private cloud of een hybrid cloud.

wifi beheer overal werken buiten laptop
netwerkbeheerder

Wat zijn de kosten van een werkplek in de cloud?

Nu weet u hoe de cloud werkt, maar wat zijn nu de kosten van een werkplek in de cloud. In veel gevallen zijn de kosten voor een werkplek in de cloud lager dan de hoeveelheid die u betaalt voor een server. Bovendien zijn de kosten flexibeler. Voor een server betaalt u een vast bedrag voor een bepaalde capaciteit. Op het moment dat uw bedrijf groeit, kan het echter gebeuren dat deze capaciteit niet langer toereikend is. Dat is bij Cloudiction uit Baarn anders. Bij ons heeft u een maandelijks opzegbaar flexibel contract waaraan u eventueel meer diensten, licenties en opslagruimte toe kunt voegen. Dan blijven onze diensten perfect op de groei van uw bedrijf aansluiten.

Overzichtelijke kosten en betrouwbare diensten

Als u nog meer wilt weten over de kosten van een werkplek in de cloud en hoe deze vorm van opslag werkt, kunt u het best contact met ons opnemen. Onze eigen servicedesk is 24/7 bereikbaar en u krijgt bij ons altijd een Cloudiction-medewerker aan de lijn. U bereikt de servicedesk door te bellen naar 036 750 7000. Natuurlijk kunt u ons ook altijd e-mailen via info@cloudiction.nl. Wij houden de kosten die u bij ons betaalt voor een werkplek in de cloud altijd overzichtelijk. Verder kunt u op onze clouddiensten vertrouwen. zoals het kopen van een eigen server, want wij zijn ISAE3402 type II gecertificeerd.

wifi beheer overal werken buiten laptop

DE CLOUD
ZIT IN ONS DNA.