Wat zijn de nadelen van de cloud?

Wat zijn de nadelen van de cloud? Het is een vraag die u uzelf vast wel eens stelt, zeker wanneer u eraan denkt om met u bedrijf de overstap naar de cloud te maken. U hoort namelijk heel wat positieve verhalen over werken in de cloud, maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan de cloud verbonden. We gaan graag wat dieper in op de negatieve aspecten van de cloud. Wat zijn nu juist de nadelen van de cloud? Lees verder en ontdek het antwoord!

Wat zijn de nadelen van de cloud? Ontdek het antwoord hier!

Hoewel er talloze voordelen zijn aan de cloud, zitten er aan sommige van deze voordelen ook nadelen verbonden. De belangrijkste nadelen waar u rekening mee moet houden zijn de kosten, de afhankelijkheid van het netwerk, de externe opslag van uw data en het gebrek aan controle over het systeem. We gaan graag wat dieper in op de nadelen zijn van de cloud en hun mogelijke impact:

• Kosten: De cloud is natuurlijk niet gratis, en voor u dit kunt verwezenlijken, moet al uw bedrijfsdata gemigreerd worden. Ook het laten aansluiten van programma’s op de cloud en de technische ondersteuning die u daarbij nodig heeft zijn aanzienlijke kostenposten. Houd er ook rekening mee dat niet alle clouddiensten gelijk zijn. Voor een standaard servicepakket betaalt u natuurlijk minder dan een pakket dat op maat is gemaakt voor uw bedrijf. Wanneer u bij ons een Platform-as-a-Service cloudoplossing afneemt, ervaart u dit nadeel niet. Dan installeren onze ICT-professionals de programma’s voor u en ook de migratie van uw data wordt door ons verzorgd.

• Afhankelijk van het netwerk: Het gebruiken van de cloud betekent dat u een werkplek in de cloud heeft en overal kunt werken, zolang u maar toegang heeft tot het netwerk. Heeft u geen netwerkverbinding? Dan kunt u vaak niet verder. Maar dit is niet het enige probleem inzake de netwerkverbinding; ook een trage verbinding heeft een negatieve impact op het werken in de cloud; allemaal zaken waar u zelf geen invloed op heeft.
• Externe opslag van gevoelige data: Als u kiest voor de cloud, bewaart u uw data op een externe locatie, buiten uw bedrijf. Bovendien wordt al deze data op een enkele plek bewaard. Hoewel de cloud een uitstekende bescherming geniet, is het niet uitgesloten dat hackers hier toch toegang toe kunnen krijgen. Zo krijgen ze meteen toegang tot een schat aan (gevoelige) informatie. Dit heeft bovendien ook een juridische impact. In sommige branches, zoals het bankwezen, is het verboden om bepaalde gegevens te bewaren op een andere plaats of in het buitenland. Dit terwijl de fysieke locatie bij het gebruikmaken van de cloud net irrelevant is. Voor sommige gegevens en organisaties is cloudcomputing dus al meteen uitgesloten. Bij Cloudiction uit Baarn, nabij Hilversum, ervaart u dit nadeel gelukkig niet. Onze cloud servers zijn namelijk ISAE3402 type II gecertificeerd, wat betekent dat uw gegevens veilig opgeslagen worden. Bovendien bevindt uw data zich altijd in Nederland, wanneer u voor ons kiest.

• Gebrek aan controle over het systeem: Een server heeft u vaak zelf in beheer, zodat als er iets mis gaat, u dit probleem zelf kunt oplossen of zelf verhinderen. Bij werken in de cloud, bent u echter afhankelijk van uw service provider. Als er een probleem de kop opsteekt, kunt u dit enkel melden aan uw provider en hopen dat het snel wordt opgelost. U bent daarom volledig afhankelijk van uw provider. Deze provider kan een sterke schakel in uw systeem zijn, of net een zwakke schakel; een belangrijke factor om te bekijken voor u de overstap naar de cloud maakt.

Ontdek ook de voordelen voordat u een keuze maakt

Nu weet u het antwoord op de vraag ‘Wat zijn de nadelen van het gebruikmaken van de cloud’. Voor u een afweging kunt maken tussen werken in de cloud en werken op een eigen server is er nog een vraag die u uzelf moet stellen. Niet ‘Wat zijn de nadelen van de cloud?’, maar wel ‘Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van werken in de cloud?’. Daar vertellen we u graag meer over zodat u een weloverwogen keuze maakt. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op en bel naar 036 750 7000 of stuur een e-mail naar info@cloudiction.nl.

Microsoft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Altova

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Philadelphia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Cisco

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidun.

Ben jij klaar voor de veranderingen
van de toekomst?

Ga met ons de dialoog aan

Start een dialoog